המבקרים בתערוכת הקיץ NAMM שהתקיימה החודש, לא יכלו להתעלם מהנוכחות המרשימה והדוכן של גיבסון שבלט במיוחד. גיבסון שהתחדשה במנכ"ל חדש, מציגה חיים חדשים ומשיקה קו מוצרים מודרני ושיתופי פעולה שונים. אז אז איך זה קרה בדיוק?
חברת גיבסון מגלמת כוח עצום בעולם הגיטרות מעל 50 שנים עם דגמים כמו לס פול וSG, שנראו בידיהם של גיטריסטים מובילים כמו ג'ף בק, ג'ימי פייג' ואריק קלפטון.
כדי להוביל את החברה לשיאים חדשים, נבחר מנכ"ל חדש: ג'יימס קורלי. בגיל 52, עם רזומה של 6 שנים לפני כן כמנכ"ל המותגים הגלובלים בליוויס. במובנים מסוימים, האתגרים שעומדים בפני גיבסון דומים לאלו שעמם קורלי התמודד בליוויס, וניווט בהצלחה רבה ובראשם איך מהללים את המורשת וההיסטוריה של החברה תוך כדי צמיחה והתקדמות בדרכים עכשוויות.

הדרך של קורלי לשינוי בגיבסון התחילה במינוי צוות ניהולי חדש , משקיעים חדשים ובליין חדש של כלים שמאזן בין האייקוניות של דגמי לס פול וsg שנבנו על פי המפרטים של שנות 50 וה60, ובין חדשנות טכנולוגית. במקביל הוא מקווה לבסס מחדש את מערכת היחסים עם המשווקים, האמנים והנגנים בכל הרמות.
"אנחנו חברה בת 125 , בגישה להיות חברת סטארט-אפ בת 125 שנים". אמר קרלי, שמנגן בעצמו על גיבסון כל חייו. אימוץ גישה כזו משמעו למצוא דרכים לגרום לקהל הצעיר להתחבר מחדש עם הגיטרה.
בשנים האחרונות מכירות הגיטרה ירדו עקב טעם משתנה של הדור הצעיר שנוטה יותר לכיוון מוסיקה אלקטרונית והיפ-הופ. קורלי רוצה להזרים אנרגיות חדשות לגיטרות העתידיות, למשל עם קו חדש של גיטרות אקוסטיות במחירים נגישים יותר. "שאלנו את עצמו איך אנחנו יכולים להתחבר לדור הבא שחומד גיטרת גיבסון" סיפר קורלי, "וזה על ידי להפוך את הגיטרות לנגישות יותר אך בו זמנית להציע מוצרי פרמיום".
גיבסון ממשיכה גם להתמקד במוסיקאים ואמנים מפורסמים כמו בילי גיבונס (זיזי טופ), וקורלי מתכנן להתייחס אליהם "כאל שותפים". לטענתו, בעבר היה תסכול מצד כאלה שאהבו את גיבסון אבל לא אהבו את היחסים והדינמיקה של עשיית עסקים עם גיבסון. עכשיו גיבסון מאמצת אמנים ונגנים בכל הרמות במטרה לעבוד עימם בשיתוף בעתיד.